Osnovna škola Uskoplje

DANI KRUHA-DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE 2017.

Objavljeno: 13 Listopad 2017

Kraj listopada je dio godine u kojem se diljem odgojno-obrazovnih ustanova obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Osnovna škola"Uskoplje"  već godinama taj dan obilježava na svečani način.

Ovogodišnja proslava održana je 12.10.2017.  godine

 

 

Učiteljice OŠ "Uskoplje" zajedno sa svojim učenicima pripremili su prekrasne programe kojima su uveličali proslavu Dana kruha. Priredbe su se održale u područnim školama Pidriš, Dobrošin,  Ždrimci i Trnovača te u matičnoj školi u Uskoplju. Po završetku priredbi svećenik je blagoslovio kruh i slastice koje su djeca zajedno sa svojim mamama i bakama pripremili donijeli u školu.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod ili kao pojedinci bili podareni.

Radost zahvalnosti za plodove zemlje prenijela se i u domove naših učenika gdje su nastala prava mala pekarska umjetnička djela - kruh, kolači te različita peciva koja su mame poučile pripremati svoju dječicu te ih ponosno donijeti na zajednički školski svečani stol.

Naučili smo kako za ispeći jedan kruh nije dovoljno samo jedno zrno pšenice, jedno zrno soli i kap vode već snaga zajedništva svega navedenoga te da se prava slast  kruha osjeti tek kad se on podijeli s drugima. 

Fotografije možete pogledati klikom na OVAJ LINK.

Pratite nas

Poveznice

Emis

Ministarstvo obrazovanja. kulture i sporta