Osnovna škola Uskoplje

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU

Objavljeno: 03 Listopad 2017

Učenici IX.a i IX.b razreda naše škole,  u pratnji svojih razrednika Ive Bandića i Anđelke Đikić, te ravnatelja škole Ilije Matišića, su 29. i 30. rujna 2017. godine bili u gradu Vukovaru. Program ovog dvodnevnog posjeta je terenska nastava iz predmeta Povijest. S učenicima naše škole su putovali i učenici Osnovne škole „Nova Bila“ u pratnji svoje nastavnice.  U Vukovaru su u istom terminu bili još i učenici iz Gruda, Usore, Odžaka i Kupresa.

 

Tijekom posjeta učenici su učili o vrijednostima Domovinskog rata i značaju Bitke za Vukovar. Prvi dan posjeta su obišli Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture i na taj način se upoznali s kulutrnom i povijesnom baštinom grada Vukovara. Drugi dan su obišli memorijalna mjesta na širem području grada: Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja- Vukovarsku bolnicu '91, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Masovnu grobnicu na Ovčari.

Pred sam kraj posjeta održan je kviz za učenike „Živjeti Vukovar“. Natjecanje je bilo izuzetno zanimljivo . Našu školu su predstavljali Roberto Šandro i Krešimir Đikić i u napetoj  završnici osvojili prvo mjesto. Dvodnevni program je završio Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici svojim domovima odnesu poruku mira, nenasilja i tolerancije.

Prepuni dojmova,   novih spoznaja, novih poznanstava i prijateljstava, kući su stigli u subotu 30. 9. u   kasnim večernjim satima.

Dio onoga što su vidjeli i doživjeli možete pogledati na fotografijama.

 

 

Pratite nas

Poveznice

Emis

Ministarstvo obrazovanja. kulture i sporta