Osnovna škola Uskoplje

EKSKURZIJA UČENIKA OSMIH RAZREDA U CRNU GORU

Objavljeno: 05 Lipanj 2017

 

Učenici osmih razreda naše škole su u periodu od 27. 5. do 30. 5. 2017. boravili na ekskurziji. Točno 79 učenika naše škole u pratnji svojih razrednika: Marije Šenda, Marije Mlakić, Anđelke Đikić i Ive Bandića su 27. 5. 2017. krenuli prema Crnoj  Gori.

 

Prvi dan su posjetili špilju Vjetrenicu, najpoznatiju špilju u Bosni i Hrecegovini,  u kojoj je nastanjeno više od 200 različitih životinjskih vrsta. Također, prvi dan su posjetili i Herceg Novi, grad koji je osnovao bosanski kralj Tvrtko I. Kotromanić i koji je rodno mjesto svetog Leopolda Mandića.

Učenici su bili smješteni u Budvi u hotelu „Loza“ . Tijekom boravka u Crnoj Gori imali su bogat program kojeg su uspješno realizirali. Osim obilaska Budve, jednog od najstarijih naselja na Jadranu, učenici su obišli još i Kotor u kojem su uz obilazak starog grada posjetili i katedralu svetog Tripuna kao i crkvu svete Marije u kojoj se nalazi sarkofag s tijelom blažene Ozane Kotorske. Također, posjetili su  Perast i umjetni otičić i crkvu Gospe od Škrpjela. Tu su učenici imali prigodu vidjeti bogatu riznicu zavjetnih darova pomoraca i umjetničkih radova koji privlače brojne posjetitelje.

Osim edukativnog dijela  ekskurzije učenici su imali dovoljno vremena i za slobodne aktivnosti i zabavljanje po vlastitoj želji.  Pošto je bilo jako toplo, veliki dio slobodnog vremena proveli su na plaži u kupanju i zabavi.  

Na povratku su svratili u Konavle, točnije u Pridvorje i obišli franjevački samostan svetog Vlaha, koji stoljećima svjedoči o vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti ovog kraja.   Također, obišli su još i Dubrovnik, prošetali se gradskim zidinama i Stradunom, posjetili akvarij, vidjeli crkvu svetog Vlaha, Orlandov stup, Onorfijevu česmu, kulu Minčeta i brojne dubrovačke znamenitosti.

 

Ekskurzija je protekla bez ikakvih problema i sigurno će ostati u najljepšem sjećanju kako učenicima tako i njihovim razrednicima.  

Fotografije možete pogledati klikom na OVAJ LINK

Nastavnica: Anđelka Đikić

Pratite nas

Poveznice

Emis

Ministarstvo obrazovanja. kulture i sporta