Osnovna škola Uskoplje

Profesionalna orijentacija učenika osmih razreda

Objavljeno: 19 Svibanj 2015

Osnovna škola „Uskoplje" svake godine organizira našim učenicima osmih razreda predavanja na temu „Profesionalna orijentacija“ s ciljem boljeg i kvalitetnijeg upisa u srednju školu.

 

 

Pedagogica Osnovne škole "Uskoplje" Monika Cvrtak održala je učenicima niz predavanja na ovu temu, te je primjenom određenih instrumenata (upitnici, ček liste za procjenu višestrukih inteligencija kod učenika, upoznavanje vlastitih vrijednosti interesa i sposobnosti...) pomogla našim učenicima da spoznaju koje su njihove "jače strane" i koja bi zanimanja bila najbolja za njih.

 

Ove godine u posjeti našoj školi bili su  :

  1. Fra Zvonko Miličić – ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Visokom koji je našim učenicima prezentirao navedenu gimnaziju (Franjevačka klasična gimnazija u Visokom , jedina klasična gimnazija u Bosni i Hercegovini , srednjoškolska je odgojno- obrazovna ustanova u vlasništvu Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Klasičnu gimnaziju mogu pohađati svi učenici bez obzira na vjeroispovijest. Za učenike koji dolaze iz drugih gradova osiguran je smještaj i hrana. Svim učenicima osigurani su besplatni udžbenici , školske ekskurzije i izleti, kao i povremeni posjeti kazalištima i koncertima. Pored klasične gimnazije u ovoj školi postoji i sjemenište.).
  2. Gospođa Ružica Matušić - Služba za zapošljavanje općine Gornji Vakuf-Uskoplje prezentirala je sve srednje škole na području SBK , te statistiku o stanju na birou (traženim zanimanjima) . 
  3. Pedagogica Srednje škole "Uskoplje" Anita Perić koja je našim učenicima podijelila anketu u kojoj su imali mogućnost sami napisati koju bi srednju školu željeli upisati  u našem gradu.

Našim dragim gostima se zahvaljujemo na dolasku i prezentacijama, a učenicima osmih razreda  želimo da upišu željenu školu i ostanu naš ponos i ponos svojih roditelja i ubuduće.  

Uprava škole                                                              

Pratite nas

Poveznice

Emis

Ministarstvo obrazovanja. kulture i sporta